Projekt Fägersten

Nu är huset vårt!

8 februari, 2016
IMG_4517 foto: Susanna Fägersten

Lite overkligt är det allt. Men när mannen satt och beskrev utsikten från vårt hus insåg jag att ja, nu är det faktiskt vårt.
Huset är byggt någon gång 10-20-tal, vi har fått olika uppgifter. Det helrenoverades under 70-80-talet och nu ska vi återuppliva den gamla charmen.

kakel_klinker_highres

Det lär bli både inspiration och produkter från Byggfabriken.  Bild: Byggfabriken.

Renoveringen påbörjas omgående och det ligger en massa beslut framför oss och det är faktiskt både lite enklare och lite svårare att planera till sig själv än till andra. Det är på ett sätt enklare när man tar sig an ett projekt utifrån, man får ett bättre helhetsperspektiv. Det är helt klart lättare att snöa in och fastna när det blir för privat och nära. Det lätta med ens egna är att jag knappast behöver inleda med en analys och intervju. Jag vet ju vilka vi är som ska bo i huset, hur vi vill använda rummen och vad vi gillar.

IMG_0174Vi ska börja renovera nedanvåningen och under tiden ska vi bo här på ovanvåningen. Vi är vana att trängas, min man, djuren och jag, så ytan är vi inte oroliga för. Nej, det blir däremot en utmaning att bo granne med en byggarbetsplats. Det stora allrummet direkt ovanför trappan blir matplats för oss och de som hjälper till med bygget. När allt är klart ska detta rum bli min efterlängtade ateljé. Men tills dess har vi många saker som ska färdigställas. Välkomna med på resan!

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Filippa 8 februari, 2016 at 18:15

    Grattis! Lycka till! Ska bli roligt att följa ert projekt!

  • Reply ida 9 februari, 2016 at 09:33

    Spännande!

  • Leave a Reply