Projekt Fägersten

Lager av material

17 februari, 2016
IMG_4524 foto: Susanna Fägersten

Nu är hela bottenvåning under renovering. Det händer saker i varje rum och fokus är att rensa ut allt vi inte vill ha. Vi skalar bort, ser historiens gång och sen när vi kommer ner till botten, kommer vi lägga på vårt lager. Slår mig att om någon kommer och skalar bort i framtiden, så kommer de inte få lika spännande som oss och hitta olika tidsepoker under.

IMG_4569Köksgolv från gissningsvis 40-50-tal och 70-80-tal.

Det röda köksgolvet är underbart att få bort, men det är lite tråkigt att hitta det fina funkisgolvet under och konstatera att det inte går att använda. Vi får hela tiden fundera ut slutresultatet beroende på vad vi hittar.

IMG_4583Spåren från olika tider dyker upp även i smådetaljer som ”glömts bort”. Vi hittade en ölburk och en gammal Elloskatalog under ett köksskåp. Men några superfynd har inte dykt upp än.

IMG_4568Vi hittar luckor för de olika eldstäderna som vi förstår varit här. De är tillverkade i orterna häromkring, Skurup och Marsvinsholm. Den stora skorstenen har fyra pipor och troligen har de varit till en kakelugn, en köksspis och en tvätttunna i källaren. Idag finns inget kvar, men vi har precis hämtat vårt senaste fynd, en kamin, som ska stoltsera i vårt vardagsrum. Vi funderar även på att sätta in en lite mindre uppe i ateljén. Den lilla skorstenen har blivit ventilation för lilla toaletten, så idén om en kamin i köket släppte vi.

IMG_1962Vi vill göra en liten justering i planlösningen och det innebär att den praktiska klädkammaren i hallen får ryka.

IMG_4591När vi började riva hittade vi denna originalfärgsättning. Väldigt ”rätt” idag och inspirerande för vår planering.

IMG_1991Nu är hallen och köket connectade. Detta är det mest drastiska (och högljudda) ingrepp vi gör med strukturen i rummen. Väldigt skönt att få det klart innan flyttlasset går till helgen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply