3kubiks favoriter

3KUBIKS FAVORITER-TEMA DJUR

8 mars, 2016
????????????????????????????????????

Bild: Norsu-elefantsparbössa stor från OMMdesign, pris ca 399:-

SUSANNAS FAVORIT

De flesta känner nog igen denna färgglada elefantsparbössa, framförallt de som levde under 70-talet. Då gavs sparbössan ut av Föreningssparbanken för att uppmuntra barn och tonåringar att spara sina pengar. Nu tillverkas den igen efter 70-talets retromodell. Elefanterna tillverkas  i samma formar och i samma fabrik i Finland som originalet.

14004849-origpic-d66880

Bild: Ärla från Camillashop, pris från 493 kr

LOUISES FAVORIT

Ännu en favorit från Camilla Engdahl. En burk i form av en pippi. Burken finns i två storlekar och den största drejas och sätts ihop för hand. Stor pippiburk 10×12 cm liten burk 8×10 cm.

oyoy_ss16_leika

Bild: Leika dog från OYOY , pris 269 DKK

KRISTINAS FAVORIT

Namnet OYOY är inspirerat av bokstäverna OY som sedan 1929 har varit signaturen på alla Danska flygplan i hela världen.  OYOY skapar kvalitetsprodukter med fokus på design, funktion och färg och väl valda material. De är inspirerade av klassisk skandinavisk design med en ton av enkelhet med en touch av japansk design.

Hunden Leika kan tas isär och sättas ihop som man själv önskar. Hunden kan både träs upp på ett lädersnöre eller stå av sig själv. Träfiguren är gjord av bok och ek och öronen är gjorda av läder. Figurens mått är 5,5 cm bred och 9 cm hög. Den levereras med ett 70 cm långt lädersnöre.

ladybug-751085_1280

Bild: Coccinula quatuordecimpustulata

NATHALIES FAVORIT

De flesta förknippar nyckelpigan med den sjuprickiga röda och svarta nyckelpigan, men det har påträffats 65 olika nyckelpiggearter i Sverige. Coccinula quatuordecimpustulata är en av dessa arter och den förekommer allmänt över hela landet.

Nyckelpigorna och deras larver är specialister på bladlöss, men de kan även livnära sig på blodlöss, ullöss och spinnkvalster. Ett fåtal är vegetarianer och äter i huvudsak mjöldagg. Den sjuprickiga nyckelpigan kan äta upp till 40 bladlöss på ett dygn och 2500 under sin livstid. En suverän hjälpreda inom biologisk bekämpning av ohyra!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply