3kubiks favoriter

3KUBIKS FAVORITER TEMA – PÅSK

24 mars, 2016
narcissus-709863_1280

Bild: Påsklilja

NATHALIES FAVORIT

Påskliljor är verkligen en påskmarkör, oftast ser man den i gult men det finns även vita sorter som den här. De kommer allra bäst till sin rätt i stora sjok, men är även väldigt vackra i vas. Påskliljor tillhör släktet Narcissus liksom bl.a. pingstlilja och Tete-a-Tete. Ett enkelt sätt att skilja påskliljor från pingstliljor är att själva trumpeten på pingstliljan är mycket kortare än påskliljans. Det finns flera tusen sorters narcisser registrerade i världen. Just i år ligger påsken väldigt tidigt så påskliljorna har ännu knappt hunnit slå ut på friland i Sverige, men så länge kan vi njuta av dem på bild!

hmprodBild: Mönstrad bomullsduk från H&M 199:-

TINAS FAVORIT

En färgglad påskdukning i gult från H&Ms  Conscious sortiment. Duk i ekologisk bomullskvalitet med tryckt mönster.

äggvas

LOUISES FAVORIT

Påskägg som vas

Ett roligt och enkelt sätt att göra små minivaser till påskriset.  Låt ägget ligga en stund i rumstemperatur, det är svårare att blåsa ur kalla ägg. Skaka ägget och picka sedan ett hål i äggets minst spetsiga ände med en knappnål. Gör ett till, lite större, hål i äggets andra ände. Blås i det lilla hålet. Limma sedan igen den ena änden och fyll på med vatten. Det går sedan att variera vasen genom att måla ägget och sätta i olika sorters vårblommor. Vill du hänga upp ägget knyter du en ögla av tråd eller snöre på en avbruten tändsticka som du stoppar in i det större hålet.

Grow_large_Tulip

Bild: Grow av Caroline Wetterling för Design House Stockholm, Pris 289:-

SUSANNAS FAVORIT

Påsk representerar nytt liv – Ett litet växthus för naturens minsta blommor och en barnkammare för plantans första tid i livet. Caroline Wetterling´s miniväxthus Grow är gjord av två delar i glas. I nederdelen planterar man växten. I överdelen finns det en pip så att den kan användas som vattenkanna. Den fungerar även som en ventil som reglerar fukt och temperaturnivåerna inuti växthuset. Grow är gjord av handgjort glas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply