Projekt Fägersten

Kattgömma och budgetsnack

25 mars, 2016
IMG_2211

Svea fortsätter att envisas med att upptäcka egendomliga platser i huset. När gips och isolering försvann från kupan hittade hon snart ett litet utrymme dit hon kunde smita in. Numera har vi återigen en innekatt, men hon dyker bara upp under kupan några gånger per dygn. Då traskar hon bort till sin matskål och när hon är nöjd beger hon sig tillbaka in i skrymslet. Anticimex var här på vanlig besiktning i tisdags och ”hittade en katt” på badrummets krypvind.

Vi som får lite mer gjort om dagarna än att befinna oss i suspekta krypin, kör runt och jagar Blocketfynd och inhandlar diverse byggmaterial. Att hålla sig till en budget är inte det enklaste. I vårt fall är det iallafall tydliga ramar och det är av erfarenhet oftast bäst. Det är faktiskt mer regel än undantag att 3kubiks kunder inte har en klar budget innan ett projekt påbörjas. Sen finns det de som inte verkar vilja avslöja den för oss. Jag misstänker att de tror att det kommer innebära att vi kommer spendera hela budgeten. Vi däremot föredrar alltid en budget, då vet vi vilka ramar som finns och kan också lättare avgöra vad som är rimlig kvalité att hålla sig till.IMG_2174

Utifrån de ramar vi satt här i vårt privata projekt gjorde vi en uppskattning vad de olika momenten skulle landa på. Det vi däremot inte gjorde, och faktiskt inte hann, var att skapa en detaljerad materiallista som skulle ge oss den allra tryggaste ingången i projektet. Istället har vi hela tiden varit noga med våra utgifter. Vi har diskuterat vad vi vill satsa extra på och vägt upp det med Blocketfynd och andra erbjudanden på områden som inte betyder lika mycket för oss.

Vi är båda eniga om att t.ex kakel och klinker ska vi satsa på sådant som vi verkligen gillar båda två och kommer att vara nöjda med under lång tid framöver.  För mig är det också enormt viktigt att fönstren blir bra och där lyckades vi hitta en leverantör med bra priser så jag med glädje kunde beställa den variant som kommer ge huset ett enormt lyft. Om allt går som beräknat dyker de upp i nästa vecka. Oerhört spännande!IMG_2176När det kommer till vitvaror har vi däremot tänkt precis tvärtom. Sådant håller vi inte kärt och ser inga som helst problem i att vi skulle behöva byta ut ett och annat inom några år. Därför har vi gått helt loss på begagnat. I detta slit- och slängsamhälle skulle jag vilja påstå att vi inte bara gör oss själva en tjänst. Hittills har vi lyckats få ihop nästan hela utrustningen med maskiner till ett superbra pris, samtliga bara några få år gamla och märken som har gott omdöme. Några av dem i så bra kvalité att vi aldrig skulle satsat de pengar som de kostat nya.

För mig blir denna budget där värde och pris stöts och blöts inte bara ett nödvändigt ont, utan också en sport. Jag har inget större intresse för det mesta som hamnar under kategorin sport, men jag gillar att skapa egna varianter. Och att skapa ett hem med hög kvalité, unika inslag, stor charm till en i förhållandevis låg summa, det är en sport som jag gillar till 110%!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply