3kubiks favoriter

3KUBIKS FAVORITER – TEMA VÅR

12 april, 2016
pic84024

Bild: Rotan ”bowl chair” hängstol från HK living, pris ca 3999 kr

KRISTINAS FAVORIT

Ut med utemöblerna och sitt i solen! Vad passar då inte bättre än HK livings hängande stol i handknuten svartmålada rotting.

fiducia3

Bild: Fiducia från Kähler, pris 1299 kr

LOUISES FAVORIT

På våren vill man ta in de första vårblommorna och sätta i små vaser. Då passar Fiducia som är en kombinerad vas och ljusstake perfekt. Fiducia vas och ljusstake kommer från Kähler och är designad av Louise Campbell. De olika delarna kan kombineras på flera olika sätt med hjälp av magneter som sitter i de små ”armarna”. Fiducia har ett lekfullt uttryck och i de små vaserna kan man sätta blommor efter årstiden så man kan använda dem året runt.

Fiducia är italienska för tillit, det är likadant med de här vaserna och ljusstakarna de hör ihop som en familj.

 Svalört

Bild: Svalört ”Ranunculus ficaria”

NATHALIES FAVORIT

Tidigt på våren ofta redan i april lyser svalörten som täta gula mattor under kala buskage. Detta är ett tydligt tecken på att våren är här. Svalörten, Ranunculus ficaria är en flerårig ört som växer vilt i Europa. Den växer i lundar och parker, i fuktig näringsrik mark. Svalörten sprider sig gärna i stora bestånd. Förökningen sker i huvudsak vegetativt med hjälp av små groddknoppar som utvecklas i bladvecken efter blomning. De gula stjärnformade blommorna är bara utslagna vid varmt och soligt väder.

tork 60+80

Bild: Torkställning från Anna Agger industridesign, pris 1050 kr

SUSANNAS FAVORIT

Snart är säsongen för att hänga ut kläderna på tork här, men först röjer vi i förråden och luftar gamla saker. Då blir denna möbel både en praktisk tillgång och en skönhet att se på.

Torkställningen kommer från Anna Agger industridesign. Hon  formger och säljer sina produkter utifrån en hållbar tanke. Aggers produkter är närproducerade och miljövänliga  av svenska material. Torkställningen har vitlaserade ben och rundstav i obehandlad björk. Ett snöre i hampa håller ihop benen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply