Projekt Fägersten

Lokala leverantörer ger dubbelt upp

13 april, 2016
IMG_0493

Vi har egentligen inte haft en strukturerad inköpsplanering. Kanske att det hänger ihop med allt kom så plötsligt? Huset, renoveringen, flytten! Hur som helst, vi började med att göra inköp i Malmö och beställde även en hel del på nätet. Möbeljätten och andra giganter fick sin beskärda del av våra inköp. Köksinredning, maskiner, fönster osv.

Men så kommer man till allt byggmaterial, saker som vi tagit pö om pö. Reglar, golvplankor, gips, spackel, färg, socklar, lister osv. Det mesta hade vi bestämt att vi skulle handla lokalt. Vi fokuserade inte på ett särskilt inköpsställe, utan mer bara konstaterade att det passade oss att inhandla i lilla Ystad. När vi började hänga i stans byggvarubutiker sprang vi på erbjudande och snygga grejer så mer och mer produkter än tänkt har beställts hos de lokala handlarna.

IMG_0497Här försvinner snart de spännande kanterna till fördel för en vacker golvsockel.

Det går helt i linje med hur vi i 3kubik resonerar. Om vi ska kunna bo och arbeta i detta område så måste vi gynna de andra lokala företagen. Så lite halvt planerat och halvt oplanerat har vi privat lyckats pricka in en hel drös med företag som får förtjänst på vår renovering. Och alla har sina fördelar.

XL-Bygg Hans Anders t.ex. som har sådan hjälpsam och vänlig personal! Det har blivit verktyg, vvs-produkter och en massa annat. Just nu är det inköp av takavvattningssytem som ligger i pipelinen. Hade bara varit skönt om detta aprilväder kunde varit lite mer pålitligt. Utomhusjobb är en chansning, men en sak är säker, ett bra takavvattningssystem är värt att satsa på! Flera av de lite tråkigare åtgärderna vi fått ta tag i i huset beror faktiskt på dåligt skötta hängrännor och andra saker som likt det varit en enkel sak att underhålla, men som gett tråkiga konsekvenser när de glömts bort.

IMG_0486Ibland går små saker sönder. Då behövs butiker med god service. 

Väggar och golv har slipats och nu är golven magiskt vackra. Vi diskuterar fortfarande vilket golvslag som ligger i vardagsrummet och Leja Maskin har varit vår lokala maskinuthyrare till allt slipande och en del annat.

IMG_0500Härligt nyslipat golv i vardagsrummet.

Jem&fix har så generösa öppettider att de får lite akuta utryckningar i tid och otid. När verktyg havererat t.ex.

IMG_0507Just detta väldigt välanvända verktyg köpte vi visserligen på nätet.

Vårt fina lager av kakel och klinker till badrummet kommer från Colorama Ystad. Nästa vecka, om planen nu går som den ska, är det dags att få ordning på badrummet. Kanske kan det snart vara slut på att sminka mig på jobbet, i bilen eller i speglingen på mikrovågsugnens lucka.

Det blir grönt i badrummet, en återkommande färg i huset. Vi är väldigt eniga när det kommer till grönt och det roliga var att jag läste nyss att den färg par bråkar minst om är grönt. Så då stämmer vi in på normen med andra ord.

IMG_0481I matplatsdelen ska vi behandla golvet med hårdvaxolja från Colorama.

CN Färgcenter Flügger förser oss med färg, tapeter m.m. God service får vi också. Just nu blir köksgolvet målat i en noga utvald kulör. Om den är grön, grå eller blå verkar bero på betraktaren, och solens strålar. Jag hävdar grönt.

IMG_0513Golvet i köksdelen är lappat och lagat och därför tycker vi det är en perfekt lösning att passa på att gå loss med en färg som vi båda gillar.

IMG_0519Även katten verkar gilla den.

Mest köp i kvantité görs nog trots allt på Byggmax Ystad, butiken som har så mycket grundmaterial till bra pris. Sånt där som mest inte syns sen när allt är klart. Nu är snart det grundliga jobbet färdigt i huset, iallafall på bottenplan och nu väntar det sista finliret, färger, tapeter, golvbehandlingar osv. Jag försöker fixa lite varje kväll och även om det ibland blir väldigt små steg fram är det ändå något. Snart tycker man att det borde vara dags att få det allra första rummet helt klart. Vilket det blir återstår att se.

IMG_0505Om ni tycker att detta inlägget verkar extremt sponsrat av hela traktens byggbutiker så kan jag bara säga att de inte har en aning om detta och att jag bara tyckte det var lite extra kul att få lyfta fram hela gänget här. Jag är ju trots allt deras kund och medföretagare i Ystad.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna J 14 april, 2016 at 08:12

  Så spännande att läsa om er renovering av ett drömhus! Ser ut att bli superfint och ni gör helt rätt i att tänka lokalt tycker jag!! Heja er!

 • Reply Emmy 14 april, 2016 at 08:38

  Älskar projekt Fägersten!

 • Reply johanna 8 maj, 2016 at 20:23

  oj vilket projekt! och så roligt!

  • Reply Susanna Fägersten 13 augusti, 2016 at 23:51

   Vad roligt att du gillar detta projekt! Snart kommer det ytterligare ett spännande projekt att följa på vår blogg. En gammal skola ska bli 8 lägenheter. Följ gärna med på den resan!

  Leave a Reply