Projekt Fägersten

När vårens solstrålar letar sig fram i kaoset

5 maj, 2016
IMG_0615

Ska vi vara riktigt ärliga så börjar vi faktiskt bli aningen trötta på renoveringskaoset. Tidigare var det en liten bostad i kaoset, nu är vi snarare inklämda i skrymslen. Hittar man något man letar efter så får det väl räknas som en stor bedrift. Det blir så viktigt att hela tiden lyfta blicken och intala sig själv att vi snart är igenom. Och sen såklart fortsätta att se de många små positiva detaljer som dyker upp allt eftersom.

IMG_0618

Även djuren är trötta på röran. Men så lyser solen in genom de stora nya fönsterna i den renoverade kupan och så är dagen räddad för en soldyrkande liten hund.

IMG_0632

Man hinner knappt vakna innan man möts av denna oglamorösa verklighet. Vi hade någorlunda ordning här för två månader sedan. Vi lade tillbaka var sak på sin plats, nu vet ingen vad som är någots plats längre. Vår levnadsyta blir mindre och mindre och orken att hålla iordning likaså.

IMG_0644

Samtidigt börjar det nya köket ta plats. Det börjar mer och mer likna ett hem och det är lättare att ana hur det kommer att bli.

IMG_0626

Uppe i tvättstugan, rummet som agerar allt utom sovplats, har nya strukturer hittats trots högar av kaos. Ett försök till att ha någon form av kontroll mitt i allt.

IMG_0639

Jag planerar i stort och i smått. Skriver listor där jag hittar ett papper.

IMG_0667

Jag sätter upp mål för varje dag, men oftast hinner jag inte klart och jag ser på högarna med det ofärdiga.

IMG_0640

Men så påminner mor mig om att det går framåt hela tiden och att jag ska se på allt som är klart.

IMG_0666

Vi har t.ex fått klart med diverse behov på taket. Kupan är renoverad, takfönstret bytt och delar av takets underlag är nytt.

IMG_0670

Badrummet har fått tätskikt och ateljéns tak har blivit klätt med gips. Innan helgen kommer dessutom badrummet vara kaklat och redo för att installera sanitet.

IMG_0636

Köket har fått på plats den inplastade diskbänken med en nytillverkad retroblandare. Vitvarorna är inkopplade och det är mest smådetaljer som ska fixas klart.

IMG_0654

Och i trädgården har min lilla magnolia flyttat in och gläder mig med några miniknoppar.

IMG_0655

Mor tittar förbi då och då med sticklingar och spade i högsta hugg. Vi rensar ogräs och försöker snygga till lite runtom.

IMG_0647

Och så sitter vi där på kökstrappan med kaffemuggen i handen och njuter av soliga maj som kommit efter en kall och regnig april. För en stund får, mina livsnjutare till man och hund, mig att glömma bort att hela huset är upp och ner .

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply