Projekt Fägersten

Vi målar nytt och hittar gammalt

19 maj, 2016
IMG_0679

Att våga färg. Från CN Färgcenter, Flügger färg.

Vi har lämnat en intensiv tid bakom oss där den sista veckan innehöll full aktivitet i huset. Sen kom lugnet. Hantverkarna åkte, släkt och vänner blev klara med sina åtaganden och vi själva har vänt allt fokus mot kolonin som nu ska läggas ut till salu.

IMG_2546Lugnt i vårt sobra vardagsrum.

Det målas, städas och stylas för andra, medan vårt framtida paradis står i tystnad.

IMG_0700Dämpade toner i vår framtid.

Livet i lägenhet saknar jag inte en sekund. Då var fritiden full av datortid och det är så härligt att få jobba fysiskt efter en dag på kontoret. Trädgårdstid och målning är mina favoriter. Under tiden lyssnar jag helst på pratradio eller funderar.

FägerstensSkön känsla när ytor färdigställs. Här i vardagsrummet.

Igår gick jag och klippte gräset i kolonin och reflekterade över drömmar i livet. Tänkte på en del framtidstankar jag har som kan ses omöjliga just nu. Jag är övertygad om att om man vågar tro på sina drömmar så är man också öppen för att se när tillfällen som kan leda till att de förverkligas kommer i ens väg. Därför vågar jag tro att i sinom tid öppnar sig dörrar som jag skulle missa om jag förminskat mina drömmar.

IMG_0707Att våga ta (trapp)steg mot nya möjligheter. Detta hittade vi under lager av tapeter.

Det är sånt som jag tex. kan gå och reflektera över medan trädgårdsarbetet blir klart. Drömmar byggs på medan gräset yr och knoppar brister.

IMG_0687Kakel från Dekora i köket.

När vi äntligen förbättrat små skavanker och kan lämna kolonin till näste man på tur, har vi lovat varann att storstäda huset. Innan har det känts ganska meningslöst eftersom det hela tiden skett renovering i olika delar av huset. Framöver kommer mindre steg att tas och inom mer begränsade områden. Då finns det ingen anledning att krypa runt bland byggdamm, utspridda verktyg och sopor ingen burit ut. Nä, efter storstädningen kommer vi båda andas ut. Huset kommer kännas mer som ett hem än en byggarbetsplats och den långsamma processen bli mindre påfrestande.

Fägerstens2Härlig utsikt och mycket ljus in genom den renoverade takkupan.

IMG_0695Golvet i lilla gästtoan.IMG_0711

Badrummet som badar i ljus 🙂 Det nya gigantiska takfönstret är så härligt. I skrivande stund finns även toalettstolen på plats, en liten detalj, men ack så viktig. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply