Projekt Fägersten

Ett hem tar form

13 juni, 2016
IMG_2046

Badkar från Noro, blandare från FM Mattsson och kakel från CC Höganäs.

Nu börjar vårt renoverande mer likna ett vanligt hemmafixande där man hittar stunder i helg och vardag att fixa och dona. Det som blir klart, blir klart. Ambitionsnivån har sänkts och jag har numera en lista som bara innehåller vad vi verkligen måste och vad som hade varit extra trevligt att ha klart till midsommar då det kommer långväga gäster. Nu funderar vi mindre på hur vi ska ta oss an väggar och golv på ovanvåningen och mer hur vi ska få det trivsamt trots bortrivna tapeter och spacklat tak.

IMG_2052

Vi har flyttat in i köket trots att det behövs en massa småfix innan det kan anses klart. Bara tanken på att tränga in sig i tvättstugan får det att krypa i kroppen. Nä nu är det vårt stora kök som är hjärtat och i tvättstugan är tvättmaskinen äntligen inkopplad och ett normalt liv har börjats.

IMG_2056

Vårt gula härliga gamla köksskåp som vi köpte via Blocket, monterade ner tillsammans med förre ägaren, släpade hem till Ystad och monterade upp i kolonin, har nu slutligen hamnat i vårt nya kök. Färgval för ommålning är ännu oklart, men så länge har jag fyllt på med alla glas och muggar. Jag blir helt uppslukad av att sortera, organisera och inreda. Jag glömmer tid och mat. Konstaterar att vi samlat på oss många konstiga saker och när jag inser att vi har hela sju kannor för te passar det bra att röja och skänka mellan varven.

IMG_2067

Under tiden vaknar blommorna till liv och underbara rosor pryder vår uppfart. Vi njuter av vårt hem som mer och mer känns som just ett hem.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply