3kubiks favoriter

3 KUBIKS FAVORITER- TEMA VASER

5 augusti, 2016
upload_11_3_2016_at_12_17_09

Bild: Twine från Kosta Boda. Pris från 3500 kr

 

Kristinas Favorit

Twine är en serie av vaser formgivna av Anna Ehrner för Kosta Boda. Het glasmassa ringlas för hand över den munblåsta vasen för att forma det oregelbundna mönstret. Vaserna finns i två färgställningar, grått och blått och i två storlekar.

vase4

Bild: Yuki från studio Arhoj.  Pris ca 500 kr.

Louises Favorit

Vasen Yuki är uppkallad efter det Japanska ordet för snö. Den cylindriska formen på vasen gör att glasyren smälter ner längs sidorna  och härmar smältande is. Varje vas är unik och handgjord i vattentätt stengods i Danmark.

 

INDEFINITE_VASES_StudioEO_07

Bild: Indefinite vases från studio E.O. Pris vid förfrågan

Nathalies Favorit

Vasen är ett projekt där man vill utforska förhållandet mellan geometriska och organiska former-transparenta och opaka. Den flytande glasmassan interagerar med marmorns bestämda form och gravitationen bestämmer vasens utseende. Vasen är tillverkade i en liten upplaga med handblåst glas. Den finns i flera olika färger och stenmaterial.

 

 Vase_bubble

Bild: Bubble från AEO. Pris 560 kr

Susannas Favorit

Bubble är formgiven av Anna Elzer Oscarson som har arbetat på Boråstapeter.

För att få fram formen på Bubble-vasen har man använt sig av 3D-teknik tillsammans med Porslinsfabriken i Lidköping. Vasen ingår i kollektionen Dancing Dune. Anna Elzer Oscarson förklarar: ”Vi efterliknar inte gods som är drejat eller skulpterat för hand, istället drar vi nytta av den perfektion som 3D-tekniken tillsammans med gjuten tillverkningsteknik kan uppnå”.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply