Projekt Fägersten

Gäster under solskensdagar

7 augusti, 2016
IMG_5262

Sommaren knackade på dörren och med den våra första långväga gäster. Det började med midsommar då hela 13 personer från min mans släkt övernattade. Vetskapen om att de var på väg ner satte fart på renoveringen och under några dagar var det golvbehandling, städning och målning nästintill dygnet runt. In i sista minuten kvällen före midsommarafton bar vi in möbler och det tillverkades en tillfällig bänkskiva.

IMG_5256Inredningen är en mix av begagnatfynd, arvegods, Ikeaprodukter och en och annan klassiker. Att klä om, måla och renovera möbler blir ett projekt för framtiden.

Midsommar blev lyckat och det var väldigt roligt att se huset fullt av gäster. Det sov folk i varenda hörn, t.o.m hallen inhyste två stycken. Det blev långbord i köket och vardagsrummet som precis hann utrustas med två soffgrupper blev viktiga samlingsplatser.

IMG_2708Soffan och kohuden som vi fyndade på Blocket några dagar innan midsommarhelgen började. Bilden är från helgen då vardagsrummet hyste tre nattgäster.

När gästerna åkt gick luften ur oss. Vi fick nästan inget gjort på flera veckor. Lite målande nånstans här och där, flyttat runt på möbler, men mest bara vanligt städande för vi har fortsatt att ha gäster som avlöst varandra.

IMG_5249Pelargonen jag köpte av Svenska Pelargonföreningen och sticklingen jag fick av mor i våras verkar trivas bra hos oss.

Det är skönt att känna att hela huset numera är vårt hem, att få koppla av och njuta här. Samtidigt är vi rädda för att bli för bekväma med det halvfärdiga så att vi nöjer oss. Tur då att jag får smått panik varje gång en gäst knackar på dörren och jag tänker ”ytterligare en som ser vårt hem innan heltäckningsmattan är borta från trappen, listerna som saknas, ogräset som gror, takpannorna vi fortfarande inte flyttat på…” Denna panik ledde till att jag gjorde upp mitt egna lilla mål, att för varje gäst som kommer ska jag ha gjort någonting i renoverings/inrednings/trädgårdsväg här hemma. Det kan vara att måla några lister, sätta upp tavlor, rensa i rabatterna… ja egentligen vad som helst, litet som stort. Besökaren kommer med största sannolik inte ha en aning om vad, men det blir skönt för mig att istället för paniken över allt som inte är klart, kunna tänka ”Yes, nu hann jag måla i fönsterkarmen innan de kom.”

IMG_0158Matplatsen före vår renovering.

IMG_5248Vår matplats idag. Betongpallarna åker så småningom ut i trädgården och byts mot lite mer hanterabara stolar. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply