Projekt Fägersten

I en värld av miniatyrer

13 augusti, 2016
IMG_5733

Jag har nog aldrig helt vuxit ifrån barndomen, inte min man heller. Vi är lika barnsligt förtjusta i småfigurer båda två. Trots att det fortfarande står en hög med lådor med mindre viktiga saker, därav olika figurer som fyndats på second hand och annat, så går det redan nu att hitta den ena efter den andra av plastfigurer och mjukisdjur här hemma.

IMG_5725Vi hinner knappt möblera rummet innan de små krabaterna letat sig fram och intagit sin plats. En plats som kan vara högst temporär, framför allt om det kommer yngre gäster på besök.

IMG_5740Det finns ingen logik i samlandet och inte heller nån tanke på att avsluta detta för en del väldigt onödiga sparande. En del saker är gamla minnen, ganska tråkiga för andra, men kul för mig. Min Lisebergskanin tex. den köpte jag på min första långa klassresa tillika första besöket på Liseberg. Eller den vita kaninen i bubblan som jag så gärna ville ha och en grå novemberdag som råkade vara min födelsedag klev jag in i butiken och köpte den till mig själv – i födelsedagspresent.

IMG_5742

Sen finns det andra saker som vi inte kunnat motstå, Barbaskön för halva priset, vem har inte drömt om det?! Trots att han är en nykomling i hemmet så har han redan flyttat runt på flera ställen. Nu verkar han trivas i badrummet.

IMG_5736Guldfisken på badkaret köpte jag till julklappsleken ett år. Leken som man slår tärning och försöker vinna hem så många julklappar som möjligt. Jag tyckte det var tråkigt att vara ambitiös i mina val av innehåll i paketen så jag gick på ren galenskap. Personen som vann guldfisken verkade inte riktigt hänga med på min humor och när det erbjöds byte för de som var missnöjda tog jag chansen att kamma hem guldfisken. Jag förstod att jag skulle vara en mycket gladare ägare.

IMG_5735När jag precis mött min man så berättade han historier om kakmonstret som bodde i hans skafferi. Idag har kakmonstret flyttat in i vårt gemensamma köksskåp och nog hade det varit bra om jag hade lite mer respekt för honom.

IMG_5728En som har lite problem med sin utstyrsel är min gamla Alfonsdocka. Den har fel form på kroppen för kläderna han bär och byxorna ramlar mest ner hela tiden. Fick syn på en ny variant på Åhléns nyligen. Den hade fast kostym och det är nog att föredra om man är en mjukisdocka med egendomlig rumpa.

IMG_5730Hundar är en återkommande samlarfigur för oss båda. Alla hundarna är nog insamlade innan vår levande staffe dök in i vårt liv. Den mest lika är nog ändå bullterriern som håller en väldigt låg profil. Till skillnad mot den levande.

IMG_5726Sist ut i presentationen av den skara som hittills hittat upp ur kartongerna kommer den lilla gruppen dinosaurier som flyttat in i krukan på badrummet. Det var en alla hjärtansdag som jag kom hem till min lilla lägenhet i stan och hittade dom klättrande på en ny krukväxt allra första gången. Det var min man, som jag då bara var flickvän till, som lämnat ett spår efter sig genom att hemlighet ta sig in i lägenheten och placera denna lilla värld av varelser hos mig. Vilket kärleksbevis för en, precis som honom, småfigursamlande person som fortfarande inte vuxit upp.

IMG_5744

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply