Inredningsprojekt

Sommarlovsuppdrag på Sandbäcksskolan

8 oktober, 2016
biljardbord

För några somrar sedan, efter att vi blivit uppmärksammade av personal på Sjöbo kommun pga våra idéer till Lövestad Visboo, fick Kristina och jag (Susanna) en tillfällig anställning under några veckor. Vårt uppdrag var att tillsammans med ungdomar skapa nya idéer till den skola som nu även skulle förvandlas till ungdomshus på kvällstid. Innan arbetet med ungdomarna startade fick vi några dagar att komma upp med idéer och som så ofta i sådana här sammanhang skulle vi hålla oss till en stram budget. Det roliga med sådana här projekt är att man får lov att dra iväg i både färg och form.

Fotona på färdigt resultat är tagna av Markus Fägersten.

img_0676Ungdomarna och vi intog skolans slöjdlokaler under några sommarveckor och använde hemkunskapssalen som vår matsal.img_0529Bland det första vi gjorde var att låna en minibuss och dra iväg på en inköpsrunda. Vi tog oss till ett antal secondhandbutiker och fyndade sådant som inte såg mycket ut för världen, men som fick vår fantasi att spinna loss. Väl tillbaka i slöjdsalen började jobbet med att slipa och måla. Det blev mycket slipa och måla dessa veckor och ibland blev ungdomarna lite uttråkade, men de kämpade på.img_0595När allt i den första etappen, som vi och ungdomarna stod för, var klart kände vi oss glada över hur bra det blivit. Efter våra veckor tog sedan annan personal över och slutförde större satsningar. Och ungdomarna fick såklart sin del av sommarlov. Här kommer lite fler bilder över vad vi åstadkom.

Hallen före: dsc_0801

I hallen efter:bjo%cc%88rkha%cc%88ngare

Tittskåp av gamla lådor monteras upp i korridoren :
img_0607 la%cc%8ada-va%cc%88gg

Udda förvaringsmöbler:
ska%cc%8apkollage-2 ska%cc%8apkollage-1

Det bruna köksbordets förvandling:

img_0542 bord

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply