Projekt Fägersten

Höstdvala och födelsedagsfest

24 november, 2016
img_6016

Med höstens intåg gick det Fägerstenska renoveringsprojektet in i dvala. Nästintill iallafall. Det går lite saktare.

img_6009

En och annan inredningsdetalj åker upp på väggen, vi monterar lampor och flyttar runt på växterna. Tiden med de små stegens förändring har kommit.

img_6020

Vardagsrummet agerar fortfarande ofta min lilla arbetsplats under vardagskvällarna, trots att jag brutit mot den outsagda regeln att inte inreda rum som inte är renoverade. Jag har nämligen numera min mors gamla ärvda skrivbord på plats uppe i den kommande ateljén som fortfarande står med rivna tapeter och spacklat tak. Jag är väldigt glad över mitt lilla hörn, jag behövde det, men samtidigt är det skönt en kall novemberkväll att krypa upp i soffan med bloggdatorn i knäet och en kopp te på bordet. Bredvid mig ligger alltid min kompanjon Watson.

img_6026

I helgen som gick fyllde jag år och det blev precis den kick jag behövde. Plötsligt fick jag fart och ringde in målarbrorsan som kom och spacklade farstun och sen tog jag över och målade. Och precis som jag satt upp som mål var farstun färdigmålad till min dag och den lilla bjudningen jag hade.

img_6006

Födelsedagsmorgonen överraskade med ett oväntat besök av en god vän och hennes dotter. I handen den finaste buketten med liljor, rosor och mycket mer. Sitter här ännu och njuter. Nära på att jag borde släpa med mig den till kontoret varje dag för att maximalt njuta av den varje timma.

img_6039

Till kvällens bjudning åkte mannens ärvda finporslin fram. Själv stod han vid spisen och lagade en utmärkt asiatisk soppa och gästerna fyllde huset med prat och värme.

img_6056

Bland presenterna var mina 4 vita pinnstolar. En modell Ikea sålde för en massa år sedan. Inhandlades till mina föräldrars sommarhus en gång och när det sedan såldes lade jag beslag på dom. Det enda felet var ytbehandlingen. Så till min födelsedag passade jag på att önska mig dom vitlackerade och medan festen pågick bars dom in köket precis så fina som jag önskat.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply