3kubiks favoriter

3KUBIKS FAVORITER-JULBLOMMA

9 december, 2016
0e1c3f99f8ae7e22ca6d8fb4789f87d1

Bild: Rumsgran (Araucaria heterophylla). Foto från Blomsterlandet

Kristinas Favorit

Rumsgranen kommer ursprungligen från Norfolk Island utanför Australien. Karaktäristiskt för granen är dess mjuka barr och symmetriska grenverk. På sin naturliga växtplats kan den bli upp till 50 m. Rumsgranen ska stå ljust men inte soligt och hållas lätt fuktig. Idealiskt är ett frostfritt inglasat uterum.

2-1

Bild: Amaryllis Picotee. Foto från Klostra.se

Nathalies Favorit

Det finns massor med olika sorters Amaryllis. Amaryllis Picotee är en lite ovanligare sort som är vit med ett rött streck runt kronbladen.

Amaryllissläktet härstammar från södra halvklotet, från Sydafrika och Brasilien.

Den växt som vi i dagligt tal kallar Amaryllis heter Hippeastrum x hortorum. Släktet Amaryllis har bara en art, Amaryllis belladonna, kapamaryllis. Kapamaryllis är inte vinterhärdig hos oss men de används som trädgårdsväxt i sydliga länder.

En amaryllis som har köpts knoppig ska placeras ljust och vattnas sparsamt. Blomsterstängeln blir annars lätt lång.

 

juletraer_01_3701

Bild: Granar från Fabulouse Goose. Pris från 219 kr.

Susannas Favorit

Granar tillverkade av tjockt kvalitetspapper. Granarna sätts ihop med pärlor mellan grenarna på en silkestråd. Lika fina att hänga enskilt som i en grupp för att bilda en liten skog. Perfekt pyssel till jul. Granarna finns även i en variant på fot.

 

foto-2016-12-08-08-43-33-1

Bild: Jultulpan (Tulipa gesneriana)

Louises Favorit

Jultulpanen finns i blomsteraffärer runt jul och sköts på samma sätt som hyacinten. Tulpanen har all näring som behövs i löken. Det är bara att sätta ner löken i jorden och vattna sparsamt. Den får inte bli för blött för då ruttnar löken. Löken går även att odla utan jord i t.e.x en glasvas. Själva löken ska inte ligga i vatten utan man kan ha lite stenar i botten, som löken vilar på, medan rötterna går ner i vattnet. Eller så kan man använda en hyacintvas. Tulpanen är snygg att använda både som solitär och i samplanteringar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply